23 november 2019
10:00

Vasalunds IF

Referat: Djurgårdens IF - Vasalunds IF

I fint fotbollsväder på Stadshagen lyckades tjejerna besegra Vasalund med 2-1 efter en väl genomförd match. Vi inledde piggt och bestämt och tog tag i spelet direkt. 1-0 kom efter ett mycket fint anfall på vår vänsterkant där bollen tillslut spelades fram till en omarkerad Bjurre som avslutade kliniskt och mycket snyggt till 1-0. Sedan sjönk kvaliten på vårt spel, Vasalund började vinna andrabollarna och skapade några farliga chanser. Caitlin från F17 som vaktade målet idag var dock säkerheten själv och hade dessutom hjälp av både stolpen och ribban. I andra halvlek var spelet jämnt och inget av lagen skapade någon riktigt farlig målchans. En kvart in i andra halvlek drällde vi lite med bollen i backlinjen och det räckte för att Vasalund skulle komma loss och kvittera. Idag var det dock vår dag och segermålet sköts in av Louise som vann tre motlägg i Vasalunds straffområde och på fjärde försöket gick bollen igenom och målvakten tappade den förbi sig lite oturligt. Sammanfattningsvis en gedigen insats av samtliga!